SAĞLIK TEKNOLOJİSİ DEĞERLENDİRME 3. YILLIK TOPLANTISI
Sağlık Teknolojisi Değerlendirme (STD) 3. Yıllık Toplantısı “Kanıta Dayalı Çalışmaların Sağlık Sistemi ve Politikalarındaki Rolü” temasıyla Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Teknolojisi Değerlendirme Dairesi Başkanlığı tarafından 2-3 Aralık 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.
Toplantının açılış konuşmalarını Bakan Yardımcılarımız Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Tekin gerçekleştirdi.
İlk oturum olan Kanıt Temelli Politikalar ve STD oturumu Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Sabahattin Aydın moderatörlüğünde yapıldı. Oturumda HTAİ Başkan Yardımcısı Rabia Kahveci, Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Zafer Çalışkan, Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Yusuf Çelik , Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Hakan Tozan sunumlarını yaptı.
STD Algısı ve Beklentiler oturumu Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Tolga Tolunay moderatörlüğünde yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından Ahmet Oğuz Sarıca, Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Tekin, TÜSEB Başkanı Erhan Akdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr. Gökhan Tuna Öztürk sunumlarını yaptı.
Toplantıda, Kanıt Temelli Politikalar ile Sağlık Teknolojisi Değerlendirme, Dünyada STD Alanındaki Güncel Gelişmeler, Sağlıkta Finansal Sürdürülebilirlik, Disinvestment ve STD İlişkisi, Sağlık Harcamaları ve Eşik Değer Tartışmaları, Kanıta Dayalı Karar Verme Yaklaşımları, STD Algısı ve Beklentiler, STD çalışmalarında Ulusal QALY Değerlerinin Önemi, Gerçek Yaşam verilerinin STD Uygulamalarında Kullanımı, ,EuroHTA Konsepti ve STD’de İnsan Kaynakları, Türkiye’de Kanıta Dayalı Çalışmalar Kapsamında Klinik Rehber ve Protokoller oturumları yapıldı. STD’nin Etki alanları konusunda sağlığa ilişkin geri ödemelerde STD’nin rolü tartışıldı. Sağlık Bakanlığı STD Çalışmaları hakkında bilgiler verildi.
STD 3. Yıllık Toplantısı, Bakanlık birimlerimiz, STD alanında Türkiye’den ve yurtdışından bilim insanları, 30 Büyükşehir İl Sağlık Müdürlüklerinin Sağlık Hizmetleri Başkanlıkları,, Üniversitelerin Sağlık Teknoloji alanında araştırma ve çalışmaları bulunan öğretim üyeleri, Eğitim Araştırma Hastanelerinin Başhekimlikleri ve idari/eğitim sorumluları, Sosyal Güvenlik Kurumu yöneticileri, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı bürokratları, Kanıta Dayalı Tıp Derneği ve uzmanlık dernekleri temsilcileri, ilaç ve tıbbi cihaz firma temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.